keskiviikkona, lokakuuta 05, 2011

Kolmikerroksinen juustokakku

Juustokakut on mun bravuuri ja tästäkin tuli suussasulavaa. Jotku kuvittelee juustokakun olevan kovin monimutkaista tehdä, mutta mä uskallan olla erimieltä.

 Tältä näytti oma versioni, ei tullu mikään erityisen siisti :D Koristeet ostin ihan kaupan hyllyltä, ne oli sokerista tehtyjä. Koristeluunhan voi käyttää ihan mitä vaan.


Monissa resepteissä on lisänä vielä sokeria, kananmunaa yms skeidaa, mutta oon jättäny ne ihan suosiolla pois. En jaksa tehdä niin monimutkasesti, enkä nää esim. munalle mitään funktioo tuolla joukossa. Enkä varsinkaan sokerille kun suklaa on niin makeeta muutenkin. Liivatettakaan suklaajuustokakut ei kai juuri hyytymiseen tarviis, koska pelkkä suklaa hoitaa hommansa siinä hyvin, mutta mä nyt oon laittanu varmuuden vuoks, koska en oo mikään superkokki, varsinkin leipominen on mun mielestä tosi vastenmielistä puuhaa :)

Itse vuorasin irtoreunasen vuuan leivinpaperilla, mutta tää ei oo mitään välttämätöntä niin en pistä tätä työvaiheeks :D

1. Murskaa 200 grammaa Dominokeksejä TÄYTTEINEEN hienoksi  (itse laitoin ne muovipussiin ja kaulimen kanssa särjin) ja sekota joukkoon 50 grammaa sulaa margariinia/voita, sekota tasaseks ja kaada vuuan pohjalle. Täytekeksien täyte sulaa ja sekottuu voin kanssa ja jäähtyessään kovettuu, joten taikinaa ei kannata hirveesti liiskata sinne vuokaan, nätisti ja kevyesti vaan tasottaa. Laita jääkaappiin odotteleen.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa kolmeen osaan.

3. Sulata ensin tumma suklaalevy, vaikka vesihauteessa niinkuin itse tein. Tässä samalla voit laittaa 2 kappaletta liivatelehtiä likoomaan kylmään veteen.

4. Sekoita sulan suklaan joukkoon paketti (200 grammaa) maustamatonta (no voit laittaa vaikka valkosipulimaustettuakin jos siltä tuntuu :"""D) tuorejuustoa, sekä kolmasosa kermasta.

5. Keitä kattilassa tilkka vettä, puristele liivatelehdistä ylimääränen vesi pois, heitä kattilaan ja kun ne on sulanut litkuks niin kaada ohueena nauhana sinne tuorejuustosuklaakermamömmön sekaan samalla kokoajan sekottaen.

6. Kaada vuokaan, laita taas jääkaappiin ja toista tää sama prosessi vielä kahdesti, ensin maitosuklaalla ja lopuks vaaleella suklaalla :D


ILOSIA LEIPOMISHETKIÄ!


Edit: Tekstiä muokattu, osa kuvista hävinnyt koska Tinypic.

17 kommenttia :

  1. Aivan pakko kokeilla! Kysyisin että kuinka kauan kakun pitää olla jääkaapissa? Riittääkö että tekee kakun samana päivänä kun tarjoilee? Vai pitääkö kakun hyytyä päivän jääkaapissa ennen tarjoilua?

    VastaaPoista
  2. meillä on ristiäiset sunnuntaina ja meinasin tehä vaniljajuustokakun. siihen päälle sopis kyl tosi hyvin yks kerros valkosuklaajuustokakkua! kiitti ohjeesta!!!

    VastaaPoista
  3. Mikä sen vuuan halkaisija/korkeus on? Tietää ostaa sit sopivan :D
    Menee kyl heti kokeiluun tää resepti! :)

    VastaaPoista
  4. Mitä! Tostahan tuli hieno! Ahmm antaisin melkein mitä vaan että joku tois tollasen kakun mun eteen NYT :D

    VastaaPoista
  5. voisit leipoo ton ens kinkereihin! :D

    VastaaPoista
  6. Kannattaako kerrosten välissä ootella, että edellinen vähän jähmettyy vai pysyykö ne heti nätisti omalla reviirillään?

    Näyttää sen verran hyvältä, että aattelin kokeilla joskus. Kiitti ohjeesta :)

    VastaaPoista
  7. Voitko tehdä tota ens kinkereihin? Mikä unelma!! :D<3

    VastaaPoista
  8. Oon yrittäny sata kertaa tähän tänään kommentoida, enkä oo päässy läpi :D No mutta ehkä nyt!

    Voitko tehdä tota ens kinkereihin? Mulla oikeesti kuola valuu kun katon tota :D

    VastaaPoista
  9. Anonyymi:
    Joo kyl se riittää mut kannattaa sit tehdä hyvissä ajoin, koska toi tekeminen on ehkä vähän hidasta :) Hyytymiseen kerrosten välillä riittää ihan se, että se on siellä jääkaapissa sillä välin kun teet seuraavaa täytettä, koska suklaa kovettuu aika nopsaan ja siinä menee ehkä vartti kun sen seuraavan taikinan saat valmiiks :)

    Mickey:
    Oi nammmm kuulostaa ihanalta! :>

    hheidi:
    Muistaakseni 24cm? Joskus mittasin sitä :D Korkeudesta en osaa sanoo, ei kovin korkee :D Se on Ikeasta!

    AnsQ:
    Leipomaan sitten vaa ;D

    Oona:
    Voin :D

    Anni:
    Lue eka vastaus!

    Oona:
    Tyyppi on vähä innoissaan siellä xD Mut sovittu teen!!!!!!!!!!!! xD

    VastaaPoista
  10. Ai hitto, tota mä teen huomenna!! Näyttääki jo niin hyvältä :D

    VastaaPoista
  11. Pelkästään kun kattoo tota kakkua, lihoo 10 kg!! ;D

    VastaaPoista
  12. Tota kakkua täytyy kyllä kokeilla! :)

    http://yesterdayisoverr.blogspot.com/

    VastaaPoista
  13. WOW! Kiitos tästä elämäni pelastavasta reseptistä. Eksyin jotenki blogiis ja sitten päädyinki kattelemaan postauksias, ja löysint tän. Ei voi olla olla aaaah mä rakastan juustokakkuja. Lähdenki hetipikaa kauppaan ostelemaan aineksia ja koittamaan mun ekaa juustokakkua ikinä! :D

    VastaaPoista
  14. Teflon vuokaa ei tarvitse vuorata sillä leivinpaperilla, riittää kun pingoittaa pohjalle leivinpaperia. Tällöin kakun reunasta tulee nätin sileä ja kyllä se kakku siitä irti lähtee kun ennen avaamista "irroittaa" varovasti kakun vuoasta veitsen avulla! :)

    VastaaPoista
  15. Iina Eleonoora:
    Haha :D Tuu kertoon miten onnistu!!! :) Rakastan juustokakkuja kans! :D

    Anonyymi:
    Kiitos tiedosta! :)

    VastaaPoista
  16. Nam! Juustokakut on helppoja tehdä ja maailman parhaita. Ainoa miinus on että pitää tietää edellisenä päivänä jos tekee mieli kakkua :) Ps. tämä oli viimeinen pala liittyä lukijaksi!

    VastaaPoista
  17. Salli:
    Totta :DD Täytyis aina pitää tarvikkeita valmiina kaapissa tai tehä pakkaseen varmuuden vuoks jos ei ihan heti teekkään mieli (eipä xD) :P~~~
    Tervetuloo lueskeleen! :D

    VastaaPoista