maanantaina, tammikuuta 23, 2012

Hyvät ja huonot blogit

Tässä lääkehuuruissa dataillessani, kun kaikki muut nettisivut on jo käyty läpi tuhanteen kertaan, turvauduin Demi.fi:n tarjontaan. Mun suosikkiosio siellä on aina ollut Tyyli ja kauneus, sekä nyt uudempana on tullu tuo Blogit, jota ei sillon Demin kulta-aikoihin kun siellä tuli enemmänkin tsättäilytä vielä ollut ollenkaan.

Uutta lukemista kun janosin, tein sinne sitten itekkin oman keskustelun niitten miljoonien "arvostele blogini" "linkitä blogisi, huom kriteerit!!!!" topiccien joukkoon.


Aloin siinä miettiin tarkemmin, millasista blogeista tykkään, mikä mua miellyttää blogissa ja mikä saa sieltä kääntyyn heti pois. Ja mikä ei muuten vaan nappaa. Siitä tuli idea tän päivän sillisalaattipostaukselle.

Ulkoasu

Mun silmää ainakin miellyttää vaaleet ja selkeet ulkoasut. Tausta saa toki olla tumma tai kuviollinen tai mitä tahansa, kunhan se leipäteksti on tumma teksti vaaleella taustalla. Olkoon miten hyvä blogi vaan, mutta jää kyllä multa täysin huomioitta, jos punanen teksti hengailee mustan taustan päällä, sitä mä en yksinkertasesti pysty lukeen. Fontin pitää olla selkee ja sopivan kokonen, mielummin sitten vaikka liian iso kun pieni. Banneriin huomio kiinnittyy ensimmäisenä, mutta sen ei välttämättä tarvi olla mikään erikoinen. Parasta on tietysti jos se jo kuvastaa, mitä aihealueita blogi käsittelee. Bannerin korkeuteen kannattaa sen verran kiinnittää huomiota, ettei se oo ainakaan missään nimessä liian korkee, paljon kivempi jos tuoreimmasta blogitekstistä näkyy ainakin otsikko, ettei tarvi hirveesti alaspäin rullailla.

Sivupalkit
Tykkään siitä, että sivupalkista löytyy pieni esittely blogista ja vaikka bloggaajan kuva, tunnisteet, joiden alta voi helposti löytää tykkäämäänsä aihealueeseen liittyviä kirjotuksia, blogiarkisto ja LINKKEJÄ MUIHIN BLOGEIHIN. Mikään ei oo mun mielestä vittumaisempaa kun ensin seilaat rauhassa blogista blogiin ettimässä uutta luettavaa niiden sivussa olevien linkkien kautta ja sitten tulee se blogi, jossa ei oo linkkiä minnekkään ja sit oot siellä limbossa. Se vituttaa oikeesti :D

Teksti
Kirjotusta saa olla vaikka paljonkin, kunhan se on jaoteltu tasasesti kappaleisiin. En oo hirveen innokas alkaan lukeen mitään tarinaa, joka jatkuu ja jatkuu, eikä missään välissä tuu kappalejakoo. Henkilökohtasesti en jaksa lukee kirjakieltä, mutta en todellakaan mitään lyhenteitä ja slangia, josta en saa selvää. Tärkeetä on myös, että pisteet, pilkut, isot alkukirjaimet ja yhdyssanat on ees pääosin oikein. Kirjotusvirheitä nyt aina tulee ja joku pilkku jostain unohtuu, mutta mitä väliä sillä on loppupeleissä.

Mainokset ja arvonnat
Mulla ei oo sinänsä mitään mainoksia vastaan, jos niiden määrä pysyy vähäsenä. Siinä vaiheessa kun alkaa tuleen kokonaisia postauksia useemman kerran viikossa, jotka on pelkkää mainontaa ja nellyn alekoodien esittelyä niin alkaa meneen mielenkiinto. Tuotearvostelut, vaikka ne oliskin sponsoroituja on asia erikseen, ne on ihan kivoja. Arvonnatkin on kivoja tiettyyn rajaan asti, mutta taas se useempi arvonta kuukaudessa lisää taas tota postaustahtia josta seuraava kappale kertoo ja on tosi luotaantyöntävää.
Itekkkin ajattelin nyt testata noita mainoksia hetken aikaa, että saako niillä mitään tällä lukijamäärällä. Jos ei niin poistan ne.

Postaustahti
Kerran viikossa vähintään, mieluummin vaikka kerran päivässä. Mutta ei saatanassa kahta postausta enempää päivässä! Mielummin yks hyvin tehty pitkä postaus viikossa kun se kolme lyhyttä (tai muuten turhaa) päivässä. Joo on sekin kiva, jos jaksat tehdä kolme hyvää pitkää postausta päivässä, mutta en tiedä jaksanko lukee niitä, varsinkaan jos oon ollu useemman päivän poissa koneelta ja yhteen blogiin on ilmestyny sinä aikana 24 uutta kilometripostausta. Lukematta jää, sori!

Kuvat
Kauniit, isot, selkeet ja tarkat kuvat on ihanaa katteltavaa. Varsinkin kun ite en oo mikään häävi kuvaaja, niin ihastelen aina muiden taitoja. Weheartit -sivustolta kopsattuja tai Googlesta lainattuja kuvia voi mun puolesta olla, kunhan koko blogi ei perustu niille. Kollaaseista en hirveesti välitä, niitä on kiva tehdä kyllä ite välillä, eikä ne nyt mitään varsinaisesti haittaakkaan, mutta on tosi tylsää jos joka toisessa postauksessa on joku kollaasi.

Blogaaja
Ite seuraan ainoostaan naisten ylläpitämiä blogeja ja kaikki näistä bloggaajista taitaa olla 20-25 vuotiaita jos nyt näin nopeesti kelaan. Mulle on tärkeetä, että bloggaaja esiintyy myös kuvissa, eikä 'piilottele' siellä tekstiensä takana, kiinnostava bloggaaja tekee blogistakin kiinnostavamman :) On kiva seurata muiden ihan tavallisten ihmisten ja varsinkin omien bloggaavien kaverien elämää, niiden arkea jne. miten ne siitä kertoo. Kun löysin ekaa kertaa blogit (ehkä 4 vuotta sitten?) niin sen jälkeen en juurikaan oo lehtiä lukenu. Samat asiat ne lehdissäkin pyörii, mutta netistä on niin helppo löytää aina uusia ja uusia juttuja, kun lehti on koluttu läpi vartissa.

Aihealueet
Mä tykkään eniten blogeista, joissa on ihan kaikkee :) Mutta jos haluan inspiraatioo meikkeihin/kynsiin/sisustukseen -tiedän myös, minkä blogien pariin sillon syventyä :>


Niin ja voitas sitten keskustella hetki blogien nimistä :D A LITTLE BIT DRAMATIC on ehkä paskimmasta päästä, mutta en vois kuvitella tällä olevan mitään muutakaan nimee, tää on ollu kohta kolme vuotta pystyssä ja sitä aiemmin toi sama sanahirviö hillu mun messenger nimenä vuosia. Voitteko kuvitella, miten monella tavalla tän voi kirjottaa VÄÄRIN?! Lukemattomilla, oon todennu vilkuillessani hakusanoja, joilla tänne on päädytty :D Ehkä ei keskustellakkaan tän enempää 8)

Onko joku jostain täysin erimieltä tai ehkä jopa täysin samaa??? Muistakaa sitten, että nää oli täysin mun omia mielipiteitä ja jokaisella saa olla omansa.

32 kommenttia :

 1. Onkos tolla blogin nimellä syvällisempää esihistoriaa (jotain tyyliin isoäidin taiteilijanimi tms.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, Mean Girls -elokuvassa jollain oli sellanen T-paita jossa luki noin :D

   Poista
 2. [x] Olet 18 ---> vuotias
  [x] Ei hirveesti netistä kopioituja kuvia, mielummin ite kuvattuja!
  [x] Et piilottele kuvissa naamaasi!
  [x] Et käytä kirjakieltä...
  [x] ...mut et mtn lyhenteitkää tai muuten epäselvää kieltä.
  [x] Päivität vähintään kerran viikossa
  [x] ...mutta ET yli 10 kertaa viikossa
  [x] Blogissa on tumma teksti vaaleella pohjalla, ei toisinpäin!
  [x] Sivuilla ei ole mainoksia, ainakaan kovin montaa (tyyliin 1-3)
  [x] Eikä kokoajan arvontoja!
  [ ] Sivupalkissasi on linkkejä lempiblogeihisi!

  ;)

  VastaaPoista
 3. Mua ei toisaalta haittaa vaikka ois useampikin postaus päivässä, mutta jos ne on tyyliin jotain ostin paidan, esittelen huomenna. Toki joskus tollasia voi olla, mutta jos niitä alkaa olla jatkuvasti, se ärsyttää. Että miksei sitä paitaa voi vaikka samantien esitellä (toki aina ei oo kameraa heti käden ulottuvilla) tai sitten kirjottaa "seuraavana" päivänä että, ostinpa muuten eilen paidan ja sit esittelee sen.

  Toisinaan itsellekin tulee mieleen samana päivänä monta postausaihetta, mutta oon yrittänyt sitten vaikka ajastella niitä seuraaville päiville jos on mahdollista.

  Toisinaan ärsyttää sellanen jos blogissa ei oo yhtään ainoata linkkiä just joihinkin blogeihin, ei tota "lukijat" -listaa eikä myöskään ylhäällä tota bloggerin palkkia. Sitten on ihan "Jumissa" siellä :D. Noissa yleensä puuttuu vielä toi blogiarkistosysteemi. Aiemmin jos halusin liittyä jonkun blogin lukijaksi, kopsasin osotteen ja menin omaan hallintapaneeliin ja laitoin sinne sen linkin. Jossain vaiheessa huomasin, että tossa yläpalkissa on toi "lue" ja on nyt tottunut sitä käyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on niin totta :D Sit kun on siellä jumissa niin on sillain FUCK!!! :"D

   Poista
 4. Hajosin hakusanjutulle :---D Ja voi Demi<3 Se on vaan niin helmi edelleenkin! Jos on tylsää niin kyllä Demitys auttaa aina.

  Tajusin muuten juuri sun ansiosta, ettei mulla ole blogissa linkkejä muiden blogeihin! Hittolainen. Seuraan ehkä 80 eri blogia, valitse niistä sitten sivupalkkiin ne parhaat..:D
  Täytyy syventyy siihen tässä joku päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :DDDD Mäkin sain noi ihan vasta päivitettyä, siinä oli vaikka miten pitkään vaan sellasia linkkejä, jotka ei ees toiminu :"D Kuinkahan monella palo hermot kun niihin yritti päästä xD

   Poista
 5. Mä oon kyllä ihan samaa mieltä kaikista noista jutuista! :) Siis ihan kaikista:D Okei, noita lainattuja kuvia en siedä paljon yhtään. Niitä saa olla vaan iiiihan vähän! Jotenkin ne ei vaan kiinnosta:D

  Mut ulkoasu on kyllä tärkee, ja kuvien ja tekstin määrä pitää olla sopusoinnussa:) Mun mielestä pitää myös olla banneri. Sellaset blogit, joissa on esim joku perus blogimalli eikä banneria, ei jaksa kiinnostaa kauheen pitkään... Ja kuvien pitää nimeonomaan olla isoja, koska pieniä kuvia on inhottava tihrustaa...

  Yks mikä mua ärsyttää myös on toi sanavahvistus kommenttiboxissa. Että sitä on raivostuttava kirjottaa:D Kirjotan aina väärin.

  Demissä kun joskus kattelee noita blogeja, niin suurin osa on kyllä ihan hirveetä paskaa:D Niin ja kerran eksyin sellaseenkin blogiin, jossa joku kuvas aina kaikki omat paskansa ja laitto blogiin. Hyi helvetti sain elinikäset traumat ja vaikka suljin sen sivun sekunnissa, se kuva ei vaan lähe mun verkkokalvolta. Eli jotain rajaa :D:D:D

  Sun pitää listata sun lempiblogit vielä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PASKANSA? - - -
   Luinko mä nyt ihan varmasti oikein - - -
   PASKANSA??????????????????????????

   Joo toi sanavahvistus on ihan vitusta, onko mulla se päällä? (Hyvä kysyä muilta :"D) Jos on niin pitää poistaa se JOS MIKÄ on VITUSTA :D

   Mä en kanssa tykkää jos on ihan se täysin originaali blogimalli, vähintään nyt sen nimen taiteilis edes kuvaks sitten esim paintilla jos ei muuten ossaa... Tarkensit kyllä hyvin mun mielipiteitä, yhdyn täysin :D

   Poista
  2. Ei oo päällä sulla sanavahvistus:D

   Ja luit ihan oikein:D PASKANSA. ettisin sen sulle, mut en halua enää koskaan nähä sitä:D

   Poista
  3. mikä se sana vahvistus on ? :D

   Poista
  4. No et pitäs kirjottaa kuvassa näkyvät kirjaimet laatikkoon, että voi kommentoida.

   Poista
  5. Anteeks, mut mun on pakko linkittää se paskablogi sulle kun noin paljon siitä järkytyit :-DD

   http://eeppinen-paska.blogspot.com/

   On meinaa sairasta!!!!

   Poista
 6. Amen to this! Vitsi että on muuten kivaa bongata uusia hyviä blogeja, varsinkin kun aina toisinaan joutuu poistamaan niitä jotka alkaa kyllästyttämään. :P Nykyään tulee luettua enimmäkseen vähän "pienempiä" blogeja, niissä kaikista suosituimmissa kun ei tunnu olevan sisältöä enää ihan yhtä lailla ja aihealueet kiertää harmittavan usein just jossain sain-tämän-ilmaseks-ja-tämänki-jutuissa.

  Annalle kiitokset päivän kovimmista nauruista, täytyy pitää silmät tarkkana etten vahingossakaan eksy tuonne, YÖK. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu!!! :) Jotku ennen niin hyvät blogitkin on muuttunu ihan tylsiks ja oon lopettanu lukemisen, kun juttujen taso on laskenu niin paljon :/

   Poista
 7. Mä oon kyllä täysin samaa mieltä noitten sun mielipiteittes kanssa! Ei mikään voi olla ärsyttävämpää kun se, että on ihan mielenkiintoinen blogi ja siellä on hitto kärpäsen kokosia kuvia!? Eihä niistä edes näe mitä kuva esittää.. Tai tuo, että punanen teksti mustalla pohjalla.. iu, en edes viitti aloittaa lukemaan sellaista.

  Täytyy myöntää, että mua raivostuttaa jos jollakin ei ole linkkejä muihin blogeihin, mutta mun omassa blogissa ei niitä ole.. En nimittäin lue kuin aivan muutamaa blogia ja se olis mun mielestä tosi tyhmän näköistä sitten tuolla sivussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei mullakaan ollu toimivia linkkejä tuossa sivussa pitkään, nyt sain ne vasta muutettua :D

   Poista
 8. Mitä hittoa ei tässä mitään sanavahvistusta ooo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en oo laittanu sitä siis päälle, mikä on vaan hyvä asia.

   Poista
 9. Mulla nykyään jotenkin korvassa särähtää pahasti, jos joku kiroilee kamalasti, sama pätee blogeihin, joita luen.
  Mutta syy saattaa olla myös siinä, että olen äippä x)
  Itte oon kuitenkin opetellu siitä aika hyvin eroon (vihasena olo on asia erikseen) ja kun koulussakin kuuntelee meidän luokkalaisten tyttöjen kielenkäyttöä niin se on jotain niin kamalaa kuunneltavaa. "Vittu" kun ei sovi kenenkään suuhun. Hokisivat mielummin sitten miesten elimiä, mun mielestä mulkku ja kulli on sanoina paljon hauskemman kuuloset :)

  Blogeissa mullekin on tärkeää se, että silmä lepää ulkoasussa.
  Oon myös aika perfektionisti oikeinkirjoituksen suhteen, ärsyttää lukea tekstiä, jossa ei oo yhdyssanoista tai välimerkeistä mitään tietoa. Kaikista mieluiten lukisin tekstiä, joka on oikeinkirjoitukseltaan kuin suoraan muotilehden sivuilta.

  Mutta kaikkia ei voi miellyttää. Mäkin kirjotan omaa blogia sillä mielellä, että minkälaista tekstiä itte mieluiten lukisin. Siks kirjotan semi-kirjakielellä ja yritän käyttää muitakin adjektiiveja uusia vaatteita kuvailtaessa kuin "hieno" tai "kiva".

  VastaaPoista
 10. Mä laitoin aikoinaan sen sanavahvituksen, kun sitä suositeltiin että se estää roskapostit tosin en oo varma tuleeko niitä vaikka sitä ei oiskaan. Ainakin jotain mainoksia tai roskaposteja mulle on tullut välillä vaikka onkin toi sanavahvistus. Se sana vahvistus on ärsyttävä silleen, kun välillä on oikeesti pistänyt oikein sen sanan ja silti väittää että että on muka väärin :D.

  Kerran yhdessä blogissa mulle tuli sanavahvitukseksi "hutsu" :D.

  VastaaPoista
 11. Mean Girls??
  2004??!
  Aika esihistoriallista
  Täti tais olla nuori sillon vielä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä mä sillon olin, 15-16?

   Poista
  2. niin ja nyt oot sitten 24?? et varmasti:D::DD

   Poista
 12. Hoh eivät kaikki bloggaajat lue toisten blogeja, minkäs teet.

  VastaaPoista
 13. Hahahahhaaa... Multa puuttuu blogilista mun blogin sivupalkista, kun en ole vielä saanut aikaiseksi tehdä sitä. Miten niin saamaton...?
  Mut ihan samaa mieltä oon tosta, koska kun surffailen ettimässä kivoja uusia blogeja just toisten blogien kautta ja sit tta sivupalkkia ei olekaan. Siinä sitten palaa taas edelliseen blogiin, ja plaah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mullakin varmaan 2 vuotta tossa linkkejä jotka ei ees toiminu :D ei niitä ikinä muistanut/jaksanut

   Poista
 14. Mäkin aina seikkailen blogien sivuissa olevista linkeistä ja jos niitä ei ole, niin kommentoijien linkkejä pitkin sitten eteenpäin :) Tuppaan myös katsomaan, mitä blogini lukijat lukevat ja sitä kautta olen löytänyt monta hyvää blogia :)

  VastaaPoista
 15. [x] Olet 18 ---> vuotias
  [x] Ei hirveesti netistä kopioituja kuvia, mielummin ite kuvattuja!
  [x] Et piilottele kuvissa naamaasi!
  [x] Et käytä kirjakieltä...
  [x] ...mut et mtn lyhenteitkää tai muuten epäselvää kieltä.
  [x] Päivität vähintään kerran viikossa
  [x] ...mutta ET yli 10 kertaa viikossa
  [x] Blogissa on tumma teksti vaaleella pohjalla, ei toisinpäin!
  [x] Sivuilla ei ole mainoksia, ainakaan kovin montaa (tyyliin 1-3)
  [x] Eikä kokoajan arvontoja!
  [/päivittelyn alla] Sivupalkissasi on linkkejä lempiblogeihisi!

  VastaaPoista