torstaina, syyskuuta 05, 2013

DIY kangastaulu

Kahdessa edellisessä kämpässä mulla oli seinällä iso styrokslevystä ja Marimekon Lumimarja kankaasta tehty taulu, mutta viimeks muutossa se hajos säpäleiksi kun sitä yritettiin tunkee pakettiautoon :D Kankaan otin luonnollisesti talteen, koska nekään ei mitään ihan halpoja ole ja nyt sain vihdoin viimein haettua uuden styroksilevynkin rautakaupasta ja taulun seinälle. Tässä ei varmaan mitään epäselvää oo, mutta teen nyt tästä pienen tutoriaalin kuitenkin :)

Tarvikkeet:
Styrox -levyn. Styroksia saa rautakaupasta, kannattaa suoraan kysyä myyjältä, koska levyt on usein jossain varastossa. En tiedä onko näihin mitään vakiokokoo, mutta tää levy oli kooltaan 120x100 cm ja paksuudeltaan 25 mm, hintaa oli törkeät 3 € (heh). Itellä ei tullut mieleenkään, mutta kannattaa olla fiksumpi ja pyytää kokonaan valkoista styroksia jos kangas on vaalean sävyinen. Edelliseen versioon käytin valkosta ja jos oikein muistan, se oli vähän kalliimpaa, mitä tää läikikäs versio.

Kankaan. Kangas voi olla kallista, halppista, raidallista tai ruudullista - just sitä sun omaa suosikkia. Sellasta kuitenkin, mitä on helppo käsitellä, ilman että se esimerkiks venyy. Ota huomioon, että kankaan tulee olla jonkin verran lopputulosta suurempi (mulla tää on varmaan 140x120 cm?), jotta saat kiinnitettyä sen. Tää Lumimarja -pala vissiin makso jotain 50 €.
Nuppineuloja.

Tee näin:
Heitä styrokslevy lattialle ja levitä kangas sen päälle tasasesti. Olisin toki voinut olla fiksu ja silittää kankaan ensin, mutta en jaksanut :"D Tässä vähän näkyykin, miten toi styroksin kuviointi kuultaa kankaan läpi.
Taita kankaan reunat levyn taa ja kiinnitä nuppineuloilla. Nuppineulat kannattaa työntää styroksin sisään sillain viistossa. Hyvin selitetty varmasti!

Kiinnitä seinälle:
 
Ite käytin kiinnitykseen command stripsejä (kato linkistä jos et tiedä mitä ne on, en osaa selittää nimittäin), koska oon havainnu ne ihan käteviksi, muistaakseni paketti maksoi jotain 5 € rautakaupassa.

Sit vaan askarteleen, voit olla varma että onnistut ainakin mua paremmin! :D

20 kommenttia :

 1. Vinkkinä kestävemmille tauluille, taustana kannattaa käyttää k-raudasta saatamaa finnfoamia.
  Itsekin menin aluksi ostamaan styroksia mutta myyjä suositteli tätä vahvempaa matskua ja onkin kyllä tosi kestävää, ei "murene" samalla tavalla kuin styroksi mutta veitsellä kuitenkin helppo leikata palasia ja nuppineulat uppoo hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä vinkistä!!! En tienny tollasesta yhtään mitään! :D

   Poista
 2. Lumimarja on tosi kaunis kangas! Itelläkin useita kangastauluja. Mä käytän kankaan kiinnitykseen nastoja. Niillä saa vähän napakammin kankaan kiinni ja nastassa on tasainen kanta. Mutta nuppineulat toimii kanssa :) Katju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, koitankin seuraavaan nastoja!!! :))

   Poista
 3. Toi on magee! :D Ja ei tommonen paljoa maksa, vähän vaivaa vaan. ;) HIENO!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei oo kallis ja aika äkkiä ton väsää!!! :))

   Poista
 4. Kiitos ihana tästä !!! Mä en tajunnut, että styroxlevyt on NOIN halpoja :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! :D Joo ne on ihan halpiksia näköjään mut muistaakseni se valkonen styroksilevy makso jotain 8 e :D Tosin ei sekään kallis oo 8)

   Poista
 5. tonneha vois laittaa tota styroksii vasten valkosen kankaan ja sit ton hienon kankaan siihen päälle niin noi styroksin pilkut ei näkyis nii hyvi läpi? :D

  VastaaPoista
 6. Ihana! <3 harmi vaan että on ennestään jo seinät täynnä tauluja, ettei ainakaan tällä hetkellä mahdu enempää :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Mulla ois vielä tyhjää, mutta en tiedä mitä laittaisin! :D

   Poista
 7. Hehee en pystyny vastustaa tän tekemistä ja haastoin sut :D http://hanibooo.blogspot.fi/2013/09/kesakuvia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Tein tän vähän omalla tyylillä ja hei wtf en tienny et bloggaat taas?!?

   Poista