sunnuntaina, helmikuuta 02, 2014

Tammikuun elokuvat


Kun olin tehnyt joulukalenteria varten postauksen mun lempileffoista, mulle tuli mieleen että pistän ylös kaikki leffat mitä katon tammikuun aikana ja kirjotan niistä vähän saman tyylisesti, mitä siihen postaukseen. Mä en kato ihan hirveesti leffoja ja elokuvissa käyn tosi tosi harvoin koska alan aina ajatteleen et mitä kaikkee MUUTA voisin tehdä sen aikaa tai mitä jos mun tulee hirvee vessahätä. Sit en ikinä uskalla juoda mitään ja kärvistelen janoissani kun oon syöny popkornia ja karkkia.

Nää elokuvat mä siis kattoin tammikuussa:


Black Swan

Kuva TÄÄLTÄ
Black Swan kertoo Ninasta (Natalie Portman), New York City Ballet'n tanssijattaresta, jonka elämään ei tähtiballerinoille tyypilliseen tapaan mahdu juuri mitään muuta kuin tanssi. Hänen jo uransa päättänyt tanssijaäitinsä Erica (Barbara Hershey) tukee innokkaasti tyttärensä kunnianhimoista urakehitystä. Kun taiteellinen johtaja Thomas Leroy (Vincent Cassel) päättää vaihtaa ensitanssijatar Beth MacIntyren (Winona Ryder) pois seuraavan kauden avaavasta Joutsenlammesta, Nina on vahvin ehdokas tämän korvaajaksi. Mutta Ninalla on kilpailija: uusi tulokas Lily (Mila Kunis), joka hänkin tekee vaikutuksen Leroyhin.

Joutsenlampeen tarvitaan tanssija, joka osaa ilmaista niin Valkoisen joutsenen ylväyttä ja viattomuutta kuin Mustan joutsenen kavaluutta ja aistillisuuttakin. Nina sopii täydellisesti Valkoisen joutsenen rooliin, mutta Lily on kuin Mustan joutsenen ruumiillistuma. Kahden nuoren tanssijan keskinäisen kilpailun kehkeytyessä kieroutuneeksi ystävyydeksi Nina alkaa päästä paremmin sinuiksi pimeän puolensa kanssa – ja sukeltaa jopa niin syvälle, että se uhkaa tuhota hänet.
Mä en muistanut ollenkaan, että tässä elokuvassa olis jotain _pelottavaa_ ja säikähdin jo ekassa kohtauksessa niin, että aloin itkee XD Mun mielestä tää on aivan mahtava elokuva ja toi Portmanin roolihahmo on niin ärsyttävä, että tekis mieli kuristaa ja ravistella sitä oikein kunnolla joka toinen sekunti. Suosittelen kaikille!Lupaus


Kuva TÄÄLTÄ
Lupaus on Ilkka Vanteen ohjaama suomalainen lotista kertova elokuva, joka sai ensi-iltansa 2. joulukuuta 2005. Elokuva kuvaa kolmen suomalaisen lotan elämää aina talvisotaan valmistautumisesta Porkkalan palautukseen saakka.
En tiiä ylipäätään onko ees olemassa lainkaan, ainakaan ite en oo nähny muita lotista kertovia elokuvia, joten tää kiinnosti mua tosi paljon. Mun on pitänyt tää monesti aiemminkin kattoo mut se on jostain syystä aina jäänyt. Hieno elokuva noin muuten, mutta olisin kaivannut noihin hahmoihin ja niiden tarinoihin jotain lisää, ne jäi hirveen pinnallisiks jollain tavalla. Elokuva ois saanut olla pidempikin jos sillä ois toi ongelma ratkaistu.Käsi Joka Kehtoa Keinuttaa


Kuva TÄÄLTÄ
Bartelin perhe, äiti Claire, isä Michael ja tytär Emma, viettävät onnellista elämää. Perheenlisäystä on luvassa ja Claire menee miespuolisen gynekologin vastaanotolle. Tohtorin tutkimustapa lähentelee seksuaalista ahdistelua ja Claire kertoo asiasta poliisille. Tämän jälkeen kymmenet muut naiset ilmoittavat samasta asiasta. Kun tohtori näkee ilmiannosta uutisissa, hän tekee itsemurhan. Hänen vaimonsa järkyttyy ja menettää tajuntansa, jolloin hän saa keskenmenon. Menetyksiensä seurauksena hän saa hermoromahduksen ja syyttää Clairea tästä kaikesta. Hän hakee tälle töihin lapsenvahdiksi vauvan synnyttyä ja tästä alkaa hänen terrorisointinsa perheen keskuudessa, sillä hän haluaa pakkomielteisesti anastaa vauvan ja Clairen miehen Michaelin itselleen.
Kerrassaan karmiva trilleri, jäi kyllä vähän ahdistaan ja niin pitääkin. Suosittelen!Tummien Perhosten Koti

Kuva TÄÄLTÄ
Juhani on kyynisesti manipuloivan alkoholisti-isän ja lapsuuden trauman vammauttama poika, joka sijaisperhekierteen jälkeen päätyy poikakotiin. Paikka sijaitsee Saaressa ja sitä johtaa kovalla kädellä Olavi Harjula. Saaressa asuu poikien lisäksi vain tilanhoitaja Tyyne ja Harjulan perhe, etääntynyt vaimo ja kaksi tytärtä. Vanhempi näistä, Vanamo, käy Juhanille pian tutuksi.
Sitä ennen Juhanin pitää kuitenkin päästä sisään poikakodin maailmaan. Kun kaikki näyttäisi menevän hyvin, sarja takaiskuja ja järkyttäviä tapahtumia uhkaa suistaa kaikkien saarelaisten elämän radaltaan.
Ihan OK elokuva, olisin toivonut tän olevan vielä masentavampi, koska aineksia siihen olis varmasti ollut. Oon nähnyt tän aikasemminkin enkä muistanut tästä paljon mitään, eli ei kovin mieleenjäävä.What's Eating Gilbert Grape

Kuva TÄÄLTÄ
Gilbert (Depp) asuu tuppukylässä, jossa ei paljon tapahdu, kahden siskonsa, apaattisen äitinsä ja kehitysvammainen pikkuveljensä (DiCaprio) kanssa. Muodottomaksi paisunut äiti ei ole poistunut kodistaan miehensä itsemurhan jälkeen. Gilbert kantaa vastuun veljen ja äidin hoitamisesta. Hän on töissä paikallisessa pikkukaupassa, jonka asiakkaat uhkaavat häipyä suuremman marketin palveltaviksi. Gilbertillä on suhde kaupan asiakkaan, häntä itseään vanhemman rouvan (Mary Steenburgen) kanssa.

Eräänä päivänä kaupunkiin tupsahtaa uusi tyttö, Becky (Lewis). Hän tuo Gilbertin elämään rakkauden ja muutoksen mahdollisuuden.
Puhuttiin veljen kanssa jotain tästä leffasta kun ollaan molemmat vissiin nähty tää joskus kauan aikaa sitten ja noi hahmot ja muutamat kohtaukset leffasta jää todellakin mieleen. Oli pakko kattoo tää muistin virkistämiseksi. Ihan mahtavat roolisuoritukset Johnny Deppiltä ja Leonardo DiCapriolta ja sitten toi juoni sinällään on jo niin mielenkiintonen, että suosittelen lämpimästi kaikille.


Vaihdokas - Changeling

Kuva TÄÄLTÄ
Changeling sijoittuu vuoden 1928 Los Angelesiin. Lauantaiaamuna Christine Collins (Angelina Jolie) hyvästeli Walter-poikansa ja lähti töihin. Palattuaan kotiin hän huomasi pojan kadonneen. Seuraa tulokseton etsintä ja kuukausia myöhemmin itseään Walteriksi väittävä poika palautetaan kotiin. Christine ei kuitenkaan tunnista poikaa omakseen. Poliisien, toimittajien ja omien ristiriitaisten tunteittensa pökerryttämä Christine antaa pojan kuitenkin jäädä yhdeksi yöksi. Harhaiseksi ja sopimattomaksi solvattuna hän löytää liittolaisen papista nimeltä Gustav Briegleb (John Malkovich).
Aloin kattoon elokuvaa ihan mainosten perusteella kun ei muutakaan tekemistä illalla ollut ja tää tempas kyllä heti mukaansa. En vaan kestä miten hyvin Angeina Jolie sopi tohon elokuvaan. Ja ne 20-luvun vaatteet ja asusteet oli niin mielettömiä. Elokuva on tosi hyvin tehty ja sen juoni ihan karmiva ja vielä tositarina! Tuli kyllä ihan helvetin paha olla tota kattellessa. Arvostelisin 5/5.
Mitä elokuvia te katsoitte tammikuun aikana?

20 kommenttia :

 1. Sun pitäis tehä näitä joka kuukausi! Pakko kattoo ainakin kaks viimesintä ja Black Swan taas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä voisin koittaa :D Tässä kuussaki kattonu jo huiman 1 leffaa :D

   Poista
 2. Ei tule mieleen oikeen mitään leffaa jota olisin katsonut tammikuun aikana enkä olisi ikinä ennen nähnyt !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli noista vissiin vaa 2 sellasia joita en oo nähnyt aikasemmin :3

   Poista
 3. Hei teen tälläsen samanlaisen tästä kuukaudesta! Tulee vaa aika pitkä, ku saatan kattoo ton verran leffoi päivässä varsinki viikonloppusin :D

  Ja voi perse ku toi Black Swan houkuttelee, mut tuun varmaan kuoleen jos katon sen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :DDD tee säkin vaan! Ja katot sen black swanin ei se nii paha oo! :D

   Poista
 4. Ite oon oikeesti leffafriikki ja pöllytän esim. hdfin.comin kautta harvase ilta jotain pätkää :D Tammikuussa väijyin näitä:

  1. American Hustle. Simppelisti vaan niin saatanan hyvä! Jennifer Lawrencen roolisuoritus 10 ja pitkästi plussaa päälle.
  2. The Wolf of Wall Street. Samantyylinen ku ensimmäinenkin, huikee. Megalomaanisesta huumorista viis tähtee viidestä. Ainoo miinus, että Leonardo Di Caprion roolisuoritus ei oikein mee 26-vuotiasta enää.
  3. Hobitti - Smaugin autioittama maa. Ihan perusmeininkii, visuaalinen toteutus korvaa kaiken muun puuttuvan. Jää vähän ärsyttävästi kesken, mutta se kai tarkoituskin kun tulee jatko-osaa.
  4. The Frozen Ground. Ihan mielenkiintonen trilleri, jos murhat ja rikokset kiinnostaa.
  5. The Lifeguard. Draaman ystävänä ei kyllä yllä parhaiden draamapätkien tasolla, vähän liian sekava ja puumailmiöinen.
  6. Dance of the dead. Arvosteltu ihan vitun alakanttiin, mutta ihan kultanen pätkä :D Kauhukategoriassa, mutta vetää kyllä illan naurut 6-0.
  7. Syvälle salattu. Krista Kososen takia väijyin tän ja on muuten ihan ottessaan pitävä. Vaikkei ihan kauhukategoriaan lasketakaan, mutta muutamat ahdistukset kyllä saa aidosti aikaan.
  8. Kaikella rakkaudella. Krista Kososen takia tämänkin kyttäsin ja no joo - pistää pikkasen vituttamaan se naisen leväperäisyys ja perseenjako siellä sun täällä, mutta kai tän kattoo. Parempiakin on.
  9. Sel8nne. Teukka Salaman dokkari. En voi sanoa yllättävän hyvä, koska on ton äijän urakin ollu aika huikea. Dokkariksi bueno, koska yleensä dokkarit leffoina uppoaa meikään ku veitsi KOVAAN voihin.
  10. Percy Jackson - Sea of monsters. Fantasiaa, mutta ei fantastisen hyvää, ihan perusmeininki. Vähän rectumista, kun eroaa kirjasta aika radikaalistikin - no kuten leffat yleensäkin.

  Ei jaksa kaikkia laittaa, kun niitä on niin tuhottomasti.

  Ja joo, Black Swan ihan OK, mutta Portmanin heikkous katkoo aika-ajoin hiussuonet päästä ja aiheuttaa kallonmurtumia :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun laitoit noi, ehkä sana jotain hyviä vinkkejä!!!! :)))) Sä katot aika paljo leffoja näköjään! :P

   Poista
 5. Tumman veden päällä ja Gravity.

  VastaaPoista
 6. Black swan on kyllä superin hyvä leffa! Mun on pakko muistaa katsoa Tummien perhosten koti, tai jotenkin siitä on tullut sellanen fiilis, että olis nähtävä

  VastaaPoista
 7. Mä katselin kaikki Komisario Palmu -elokuvat.

  VastaaPoista
 8. Päätalo. Ihan katottava. Elokuva kirjailija Kalle Päätalon elämästa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs varmaan katsoo joskus, onkohan mun iskä nähnyt sitä koska se on Päätalofani :D

   Poista
 9. Hiljaisuus. Kertoo jatkosodan aikana taimineesta kaatuneitten kokoamiskeskuksesta. Suomalaiset ainoina maailmassa toivat kaatuneet kotiin haudattavaksi. Tätä en ole nähnyt tammikuun aikana. Muistin vaan yhtäkkiä tämän, jonka olen käynyt joskus katsomassa ihan elokuvateatterissa. Hyvä vähän erilainen sotaelokuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toihan kuulostaa mielenkiintoselta, tykkäisin varmaankin! :)

   Poista
 10. 12 Years a Slave
  http://www.leffatykki.com/elokuva/twelve-years-a-slave
  Kannattaa katsoa! yksi parhaista leffoista pitkään aikaan, saa nähdä montako Oscaria vielä voittaa parin viikon päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan kiinnostavalta, voisin jopa harkita :P

   Poista