tiistaina, toukokuuta 27, 2014

Kruunuvuori Ghost Town

Idea lähti alunperin duunikaverin hienosta Facebook -kuvasta parin viikon takaa, jossa se hengaili jonkun kummitustalon vieressä ja kysyin siltä et mikä mesta toi on, tonne on PÄÄSTÄVÄ.

Se sit mulle siitä kerto ja lauantaina kun oli niin nätti keli ettei sisällä jaksanu olla, sanoin matkakumppanille et lähetään seikkaileen.

Ensin metrolla Herttoniemeen, siitä metroasemalta bussi numero 88 ja sillä kestää vartin verran päättärille. Päättäri sijaitsee Päätiellä, sen päästä oikeelta punakeltaisen puomin ohi kapeelle metsätielle.
Jonkin sadan metrin jälkeen tie haarautuu, jatkettiin oikealle ja siellä odotti peilityyni lampi. Sen ohi vähän jyrkkääkin nousua tietä pitkin ylös ja ensimmäinen hylätty huvila näkyy jo puiden lomasta.
 Meinasin äsken saada pahojakin mielenterveysongelmia, koska me ihan varmasti nähtiin että tuolla talossa hengaili ihminen, mutta tajusin et toi ovihan on teljetty lukkoon niinkun kuvasta näkee :"D Aattelin kuitenkin sit loogisesti et ehkä tuolla oli takaovi, koska eihän mekään tonne voi pyöriin mennä kun se on kuitenkin selkeesti jonku omaisuutta. Mutta niin, voin kertoo et meinas tulla paskat housuun äsken :D


 Tässä oli kanssa ovessa kunnon lukko.

 Hengailtiin vanhalla kivilaiturilla jonkin aikaa ja ihailtiin maisemia. Merellä seilas paljon veneitä ja tuolta näkee mm. Korkeasaaren. Vesiteitse keskustaan ei olis kun varmaan ihan parin kilometrin matka. Reitti kulki takasin sen saman lammen rantaan, vastakkaiselle puolen.

Vielä yks tosi pahasti vaurioitunu mökki löytyi sivummalta ja siellä oli vielä verhokin ikkunassa. Aika idyllinen maisema.

Jos haluat mennä käymään tuolla, tee se pian. Mutta älä pimeellä tai krapulassa :D Tonne vissiinki suunnitellaan uutta asutusaluetta ja ilmeisesti noi ajetaan sitten siinä rytäkässä sileeks. Oon tosi tyytyväinen reissuun ja ilahtunu siitä, että näinkin mielettömiä paikkoja voi näin läheltä Helsingin keskustaa vielä löytyä.

Onko joku teistä käynyt tuolla?

16 kommenttia :

 1. Ei oo tullu käytyä,mutta muistan joskus lukeneeni tästä

  VastaaPoista
 2. Toi on kyllä upee paikka! Oon parit kuvauksetkin tuolla järkännyt, harmi jos toi koko paikka puretaan:(

  VastaaPoista
 3. Tosi siistin näköstä! Harmi etten asu siellä päin :---) Ainoo mikä mua alko harmittaa näitä kuvia katellessa oli et noi talot on "pilattu" noilla hemmetin spraymaaleilla, argh, ois niin paljon siistempiä ja creepympiä ilman! :( :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmittaa kans tollanen vandalismi, luonnollinen rappeutuminen on ihan kaunista omalla tavallaan kyllä. Noistakin jonkun vois ehkä vielä pelastaa :/

   Poista
 4. Oi, asun tossa ihan lähellä ja tuolla tulee seikkailtua aika usein! Ihan mielettömän siisti paikka, varsinkin kun ajattelee miten hienoja ne kaikki huvilat on aikoinaan ollut ja miten rikkaat ihmiset on hengaillut niissä ja lämmittänyt rantasaunojaan :) Huviloiden purkamisesta on ollut puhetta muistaakseni jo monta vuosikymmentä, mutta sille ei oo koskaan saatu lupaa... Nyt sinne tosin raivataan sitä uutta asuinaluetta ja siltaa keskustaan, mutten tiedä tuleeko työmaa ulottumaan huviloille asti, toivottavasti ei! Joka tapauksessa huviloilla kannattaa vierailla mahdollisimman pian, koska vaikkei niitä raivattaisikaan pois, niin monet on jo täysin romahtamiskunnossa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai asut! :) Joo, toivottavasti niitä ei purettais, vaikka alkaahan ne kohta oleen jo vähä hengenvaarallisia!

   Poista
 5. http://www.tavastiaklubi.fi/img/archive/PE23447_1_500x500.jpg
  Mahtaako olla samainen tuoli? Hmm...

  VastaaPoista
 6. Aaaw ihana postaus muru! :3
  Mennää tonne joskus yhdessä koko kreisi porukka! :D <3

  VastaaPoista
 7. Heippa! Ollaan miehen kanssa tulossa täältä Hämeestä Helsinkiin viikonlopuksi ja olis hauska käydä tuolla, kerrankin olis vähän erilaista tekemistä :) mutta siis, osaakko sanoa osoitetta tai reittiohjeita miten autolla pääsee?:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mee vaikka ihan googlen mapsiin, kirjota "päätie helsinki", zoomaa lähelle ja mee ihan sen Päätien päähän, se kääntyy oikealle ja siitä lähtee polku keskelle ei mitään, vähän matkan päässä tulee lampi nimeltä Kruunuvuorenlampi. Luulen että sinne Päätien päähän voi jättää auton, koska se on aika 'landee', tsekkaa vaikka sillä "street view" -toiminnolla. Tosin tuolla on niin paljon myllätty kesän aikana lähistöllä että en voi luvata onko tuolla tällä hetkellä minkä näköstä.
   Kuitenkin, varmasti saatte auton sinne jonnekkin kohtuulähelle. Meette tonne Päätien päähän, siellä on puomi, jonka ohi kierrätte ja jatkatte polkua kävellen :) Lammen ohi oikealta, pieni mäki ylös ja eka huvilanraato näkyy jo oikealla puolella! Nyt kun lehdet on pudonnut niin kaikki huomaa helpommin! Hauskaa syysretkeä! :D

   Poista