perjantaina, elokuuta 15, 2014

Mango-passion juustokakku



Tällä kertaa luvassa oikein harvinaista herkkua tässä blogissa: ruokapostaus :D Tai siis reseptihän tää on mut whatever. Sain tos joku aika sit erittäin hyvän syyn vääntää pitkästä aikaa juustokakun. Valkosuklaajuustokakku jollain päällisellä luonnollisesti ja mielummin sellasella, josta on jotain kokemusta ettei mee pilalle niinkun mun keittiössä on tapana :D Mango on hyväks havaittu ja tuttu, mutta halusin jotain spesiaalia joukkoon ja koska en vihaa passionhedelmää (kuten 98% muista hedelmistä) niin hirveesti ni otin sellasia kokeeks matkaan. En tykkää ruuanlaitosta tai leivonnasta, koska monet reseptit on niin hirveen monimutkasia ja tarvii paljon erilaisia raaka-aineita ja mausteita, mistä mulla ei oo mitään käsitystä. Oon aikoinaan soveltanu jotain juustokakkureseptiä ja karsinu siitä pois jotain ylimääräsiä juttuja kuten sokeria ja tällä tulee takuuvarmasti hyvä.


Tarvikkeet:



Pohja:

Puoli pakettia digestivekeksejä

~ 75g voita tai margariinia (en tiedä onko välii?)


Täyte:

Valkosuklaalevy

200g tuorejuustoa (mielummin se maustamaton ellet tosiaa välttämättä halua esim valkosipulia)

2 dl kuohukermaa

2 liivatelehtee


Päällinen:

Mangopilttipurkki

3 passionhedelmää

1 liivatelehti


+ irtoreunallinen vuoka, ite käytin 20 cm halkasijaa



Ohjeet:

1. Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen joukkoon. Painele (mieluusti leivinpaperilla vuoratun) irtoreunavuuan pohjalle ja heitä jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Sulata suklaa (ite teen sen vesihauteessa) ja vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Laita liivatelehdet likoon kylmään veteen.
4. Sekoita tuorejuusto ja sulanut suklaa keskenään ja sen jälkeen sotke ne kermavaahdon sekaan (ite sekotan sillä samalla vatkaimella).
5. Kiehauta pikkukattilassa tilkka vettä, puristele liika vesi lionneista liivatelehdistä, heitä ne sinne ja kun ne on sulanut, valuta neste ohuena nauhana kermavaahto-suklaa-tuorejuustoseokseen samalla koko ajan vatkaten.
6. Kaada koko komeus siihen samaan vuokaan.
Sit ite tein tässä virheen (vaihteeks, yllätys!) ja päällisestä ei tullut sellasta sileetä tasasta kerrosta kuten olisin toivonu. Kakun kannattaa antaa ihan rauhassa hyytyä jonkin aikaa (vaikka tunti?) ennen kun käy päällisen kimppuun. Koska muuten käy samanlailla kun mulle että se sekottuu ton täytteen kanssa, niinku uppoo sinne kun pinta ei oo vielä tarpeeks kova.

Tässä välissä siis pieni tauko.

7. Halkase passionhedelmät, kaavi niiden sisukset ja mangopiltti kulhoon ja sekota keskenään ihan lusikalla vaikka.
8. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia, kiehauta pieni määrä vettä, puristele ylimääränen vesi liivatelehdistä ja heitä ne kattilaan.
9. Valuta neste edellisen seoksen joukkoon samalla sekoittaen ja kaada koko homma sinne samaan vuokaan täytteen päälle.



Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Parasta tää on vasta seuraavana päivänä nautittuna.
Kuka meinaa testata? :)

6 kommenttia :

  1. Nams näyttää tosi hyvältä.Leipominen jäänyt vähän vähälle viime aikoina vaik rakastan sitä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en taas oikein tykkää leipoo enkä varsinkaan syödä niitä luomuksia :D Mutta juustokakku silloin tällöin on ihan hyvää :3

      Poista
  2. hyvältä näyttää! juustokakut joissa käytetään suklaata onnistuu myös ilman liivatetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin oon kans ymmärtäny mut en oo uskaltanu vielä koittaa et jos meneekin pilalle :D

      Poista
  3. Näyttää oikeesti siltä et ton passion-päällisen kuuluisi mennä tonne sekaan, cool!! MUTTA mun on todella vaikea uskoa että toi on hyvää, kun reseptissä ei oo lisättyä sokeria! Oonko väärässä? Ei kai se suklaa kykene makeuttamaan kermaa ja juustoa tarpeeksi? Vai ootko vaan sitten niin mietojen makujen ystävä ite?
    Anyway, hieno kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se oikeesti tosi hyvää, se suklaa makeuttaa sen just sopivasti ilman et siitä tulee ällön makeeta! :)))

      Poista