keskiviikkona, joulukuuta 10, 2014

Punainen kana-nuudelikeitto

Varmaan käyny täällä ilmi jo ennenkin, etten oo mikään hirveen erityinen kokki. Mun bravuureita on pohjaanpalanu pakastepinaattikeitto puoliraa'an munan kera tai tomaattikeitto, joka käsittää kattilassa lämmitetyn tomaattimurskan johon saatan lisätä pippuria ja suolaa jos muistan. Osaan kuitenkin oikeesti tehdä esim taivaallista lasagnee ja maailman parasta jauhelihakeittoo, sekä ihania salaatteja ja wokkijutuissa tai kastikkeissakaan harvoin epäonnistun kun sellasia jaksan vääntää. En ikinä kato mitään reseptejä ja mun kokkaukset on aina tosi simppeleitä ja helposti muunneltavissa olevia, iha tavallisia raaka-aineita eikä mitää pitkiä kauppalistoja, tarkkoja määriä tai monia työvaiheita.
 
Tässä yks mun suosikeista, punainen curry kana-nuudelikeitto. Täydellinen combo tulista, makeeta, hapanta ja suolaista. Singaporessa en muuta tainnu syödäkkään ja sit oli pakko kotona koittaa jos osais ite tehä jotain sinne päin.
 
 
Tarvikkeet:
 
- Maustamattomia kanansuikaleita
- Purkki punaista currytahnaa
- Tölkki kookosmaitoa
- Lime
- Bambunversosäilykepurkki
- Wokvihanneksia (ite olisin ottanut pelkkää paprikaa mut ei ollu pakasteena enkä jaksanu ite pilkkoo :D)
- Nuudeleita
- Maustamiseen sokeria ja soijakastiketta
 
 
Valmistus:

- Laita kattilaan vähä öljyä ja haluamasi määrä currytahnaa (ite laitoin koko purkin...) ja sekoita sitä hetki kattilassa
- Kaada kookosmaito kattilaan
- Kun se kiehuu, laita raa'at kanansuikaleet joukkoon ja keitä niitä siellä jonkun aikaa
 
- Lisää sekaan wokvihanneksia ja bambunversot ja lisää vettä sillain aika paljon, että nuudelitkin sopii sinne.
 
- Kun kanat ja vihannekset on kypsynyt, heitä joukkoon nuudelit.
 
- Mausta limen mehulla, soijalla ja sokerilla sillain että on sopivan makuista :D
 
 
Näyttää tältä ja on taatusti hyvää.
 
 
Kuka aikoo testata? :D

6 kommenttia :

  1. Ooh täytyykin joku päivä kokeilla tuota. Laittaisin itse varmaankin tuohon vielä inkivääriä ja korianteria. :) Saisko myös lasagnesta ohjeen? 8)

    Teen usein itse kaikki ruuat alusta loppuun ja koen olevani suht hyvä ruuanlaitossa. Lasagne ei kuitenkaan koskaan ole onnistunut. Se mikä maitokastike onkaan, ei ikinä suurustu ja koko lasagnesta tullut usein ihan mautonta, argh. Vinkkejä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooooo voisin laittaakki, siitä teen nimittäin kans oikeesti niin hyvää :P Mutta siis oikeesti, ite käytän usein lasagnee tehdessä sitä Dolmio valkosta kastiketta, koska juustokastikkeenteko on melko hidasta :) Puolivalmisteet kunniaan! :D

      Poista
  2. Mä oon joskus ostanut paprikaa pakasteena (ainakin Pirkalla on ollut) mutta tavallisesti tulee ostettua tuoreena.

    Oon joskus tehnyt vastaavia keittoja. En oo juurikaan keittojen ystävä, mutta se oli ainakin tosi hyvää. Lohikeitto on mun lemppari. Sosekeitot on kans jees.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite tykkään hirveesti keitoista, helppoja ja halpoja! Ite kans muuten ostan tuoreena, paitti ruuanlaitossa jos vaikka pannulla tehään tai keittoo niin sit pakastepaprika on ok koska sen pilkkominen on aika tylsää touhua! :D Niin ja pakasteena se taitaa olla halvempaakin :)

      Poista
  3. Voispa kokeilla :) saako näitä aineksia ihan tavallisista marketeista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu iha K-marketista, aasiahyllylle vaan :))

      Poista