tiistaina, maaliskuuta 17, 2015

Hierapolis & Pamukkale, Turkki

Mulla ei ikinä oo ollu hirveesti mitään 'must see' -juttuja, joita haluaisin nähdä elämän aikana, mutta yks sellanen on ollut lounaisessa Turkissa sijaitseva luonnonilmiö Pamukkale. Maanantaiaamuna hyppäsin bussiin ja lähdin suunnistaan sitä kohden. Ja sinne ajettiin vuoristoista maastoo, ajettiin ja ajettiin vähän lisää.

 Siellä se sitten vihdoin häämöttää.


Tuolla amfiteatterilla olisi ollut kiva käydä, mutta kolmen tunnin aika oli ihan liian lyhyt haravoida joka kolkka läpi.

Ensin piti tietysti päästä tutkiin ne kalkkikivialtaat.
Kyllä toi kaikessa komeudessaan oli vaan yksinkertasesti mieletön. Vitivalkosta kalkkikivee silmänkantamattomiin ja kirkasta lämmintä vettä niin, että oikein silmiä särki ilman blehoja. Kuvat ei missään nimessä anna oikeutta tolle upeudelle.


 Muutama muukin oli paikalle eksynyt, mietin vaan millasta tuolla on sesongin aikaan.

 Oli kyllä sellanen kokemus, jota ei ihan heti unohda.Kleopatran altaaseen olis päässyt myös uimaan jotain ylihinnoteltua pääsymaksua vastaan. En nähnyt tarpeelliseks pulahtaa sinne :D

Auringon lasku tuolla oli aikamoinen kanssa.

Tosi hieno paikka, voin suositella käymistä jos joskus jossain tuolla päin hengailee.

Onko teistä joku sattunut tuolla käymään?
 

10 kommenttia :

 1. Sulle taisin joskus mainita millaisesta nahkatuolista tykkäisin ruskeana ja Ellokselta löysin ainakin vastaavan: http://www.ellos.fi/ellos-home/chesterfield-london-nojatuoli/424510

  Toi ois siis siisti ruskeana tai mustana. Ihan tosta mallista en oo varma, mutta ainakin kuva antaa vähän osviittaa siitä millaista tarkoitin :D. Muutkin ton tyyliset nojatuolit ois mun mieleen, ehkä vähän sirompanakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika komee tuoli kyllä mutta......... ai kamalaa minkä hintainen! :D Jostain huuto.netistä tai kirppiksiltä vois ehkä löytää! :)

   Poista
 2. Vau mikä mieletön paikka <3 Tonne on päästävä joskus! Btw katoin eka et siellä on lunta ja ihmettelin vähän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toi on oikeesti iha hullu mesta :D Ei tollasta voi uskoo olevankaan ja että kokonaan luonnon muovaama, eikä mitään ihmisen tekosia!

   Poista
 3. Upea paikka mutta aikaa liian vähän, pitäisi varata koko päivä n 10h, matkan järjestäjän opasta ei kiinostunut kuin kalkkikivi muodostelmista, ei mitään varsinaisesta hierapolin kaupungista. Kahlattiin läpi mutta kaikkea ei ihan ehditty, onneksi siellä oli pikkubussi jolla pääsi mutta kun piti olla vähintään 5 henkilöä, mutta kun maksoi 15 liiraa pääsi mutta odotti vain 10 min esim haudoilla, pitäisi olla jatkuva bussi liikenne niin ehtisi paremmin. Turkkilaiset ei ollut osannut järjestää asiaa kunnolla. Toisena päivänä oli turhat kivi ja mattotehtaat. Matkan järjestäjälle oli tärkeämpää matto, vaate, korukauppiaiden provikat. Harrastelia "raunioiden" katselialle aika loppui kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tollasiahan noi halpamatkat on, ei niitä kiinnosta kun ne mattokauppiaiden provikat tosiaan :) Kiva kuitenkin että tuollaki päässyt käymään, muuten ois jäänyt vaivaamaan eliniäksi! :D

   Poista